Kundförfrågningar driver vår innovation

På vår produktionsanläggning i Sverige har ABENA haft tillverkning sedan 1999. Kundförfrågningar och produktutveckling är kärnan i den dagliga verksamheten och som en ansvarsfull producent har vi en nära dialog med våra kunder, vilket inte bara hjälper oss att förstå deras behov och preferenser bättre, utan också driver vår strävan efter innovation.

Prototyp av amningskupa
Från idé till ny produkt av befintligt råmaterial

Nyligen mottog vi en spännande kundförfrågan som fångade vårt intresse. Även om alla idéer inte når produktionsstadiet, var detta projekt något vi inte kunde bortse ifrån. Tommy Johansson, Produktionschef i Kisa, förklarar mer.

Frågan rörde en produkt som skulle kunna användas vid amning för att förhindra läckage. Att utveckla nya material från grunden kan vara tidskrävande och utmanande, men vi såg möjligheten i att använda existerande råmaterial, vilket både minskade utvecklingstiden och gav oss en konkurrensfördel.

Utvecklingsprocessen inleddes genom att utforska vilka av våra befintliga råmaterial som kunde anpassas till den nya produkten. Förutom valet av material analyserades även vår maskinpark för att se vilken maskin som kunde användas till just den här prototypen. Tommy Johansson förklarar vidare.

– Vi valde att arbeta med material som vi redan hade kunskap om och som används redan idag. På så sätt kunde vi hålla kostnaderna nere samtidigt som vi minimerade materialspill. Vi fick snabbt fram en första prototyp, som nu genomgår noggranna tester och utvärderingar.

Tommy Johansson, Produktionschef i Kisa
Konkurrensfördelar genom närheten till produktionen

Vår egen produktionsanläggning ger oss möjlighet att snabbt genomföra justeringar under utvecklingsprocessen, vilket förkortar ledtiderna och förbättrar kvaliteten. Det ger oss inte bara en praktisk fördel, utan även en strategisk styrka som bidrar till att vi kan ligga i framkant inom vår sektor.

– Genom att förbättra och utveckla nya produkter kan vi snabbt möta kundernas krav, vilket gör oss till en flexibel och pålitlig partner. Att ha produktutveckling och tillverkning under samma tak gör även att vi kan arbeta effektivt, fortsätter Tommy Johansson.

Den här prototypen är bara ett exempel på hur vi på ABENA driver innovation framåt. Vi har flera spännande projekt på gång som vi tror har stor potential att bli framgångsrika produkter.

– Det bubblar av nya idéer och möjligheter hos oss. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta nära våra kunder och utveckla lösningar som möter deras behov på bästa möjliga sätt, avslutar Tommy Johansson.