ABENA bjuder in studenter till innovationstävling

Inför ABENAs 25-årsjubileum föddes tanken om att firandet inte bara skulle handla om en tillbakablick, utan också om att sätta fokus på framtiden. Det resulterade i ett samarbete med Linnéuniversitetet, där morgondagens designers och produktutvecklare får delta i en innovationstävling, med chans att så småningom få se sin idé bli förverkligad.

25 år har ABENA levererat en mängd olika förbrukningsartiklar av pappersmassa till användare inom vårdsektorn, städbranschen, industrier, restauranger och hushåll över hela världen. De främsta artiklarna är tvättlappar, haklappar, förkläden, skyddslakan och tvättvantar.

Företaget jobbar dedikerat för att säkerställa en ansvarsfull produktion i Sverige. Det handlar om allt ifrån energieffektivisering till hållbar råvara, minskat materialspill och att tänka cirkulärt.

Sanna Spijk, marknadschef på ABENA berättar hur initiativet Innovate ABENA kom till:

– Vi ville bidra med något som kan göra avtryck både för oss som företag men också för samhället. En tävling där kreativa studenter skulle få chansen att utveckla idéer med verklig påverkan. Jag hade hört talas om ett program på Linneuniversitetet som kändes som en given matchning, berättar Sanna Spijk.

Peter Lerman är ansvarig för masterprogrammet Innovation genom ekonomi, teknik och design. Han såg en utmärkt möjlighet för studenterna att få utveckla och testa sina idéer i ett skarpt sammanhang. Tillsammans kom parterna fram till formerna för samarbetet och hur tävlingsupplägget skulle se ut.

– Det är både roligt och lärorikt för Linnéuniversitetets studenter att möta lokala företag. Den här typen av event ger ett värdefullt avbrott från de vanliga studierna och erbjuder samtidigt en möjlighet att nätverka och tillämpa sina färdigheter i en verklig miljö, säger Peter Lerman.

Eventet äger rum 10-11 oktober och under dessa två dagar kommer studenterna att arbeta intensivt med en för dem än så länge okänd frågeställning. Båda parter är förväntansfulla inför eventet och ser fram emot spännande diskussioner, gott samarbete och förhoppningsvis flera nya idéer att ta med in i framtiden!

Kontaktpersoner ABENA

Sanna Spijk – Marknadschef, telefon: 047 04 46 27
Peter Johansson – Försäljningsdirektör, telefon 047 04 46 66
Tommy Johansson – Platschef Kisa, telefon 0494 151 90