Medarbetarporträtt - möt Annica Fransson

Låt oss presentera vår kollega Annica som är näst på tur i ABENAs serie av medarbetarporträtt!

Annica Fransson på kontoret
Hej Annica! Berätta lite vem du är.

– Jag är 53 år och uppvuxen i Söderköping, men har bott på flera platser innan jag flyttade till Växjö 1997 för att studera. Jag har tidigare jobbat på posten och på TG Skrivab, som numera är Lyreco.

På fritiden umgås jag mycket med familjen och älskar att bjuda in till middag, även mitt i veckan. Jag tittar mycket på film, spelar spel som poker och brädspel. Jag har också ett gäng vänner, ”Bubbelgänget B5”, som brukar träffas flera gånger om året och hitta på roliga saker. Jag älskar musik och tycker om att pyssla i trädgården. Där odlar jag bland annat potatis, paprika, vinbär och har äppelträd och blomsterbuskar.

Hur länge har du arbetat på ABENA och har din roll utvecklats?

– Jag började på ABENA i december 2012 som lagerarbetare och har sedan oktober 2014 arbetat på provlagret. När jag började fanns inte provlagret, men behovet att skicka varor direkt till kunder har ökat. Nu hanterar jag beställningar från sälj, order och anbudsavdelningen, samt plockar, packar och skickar varuprover och mässmaterial.

Hur ser en vanlig dag på ABENA ut för dig?

– Min dag börjar på provlagret med att hämta och packa upp ordrar från dagen innan. Därefter ser jag över nya beställningar och packar för att skicka ut. På eftermiddagen jobbar jag mestadels administrativt, beställer varor vi saknar från Danmarks provlager, med mera. Det är omväxlande och ofta snabba puckar.

Hur ser samarbetet och arbetsmiljön ut på ABENA?

– Kollegorna är bland det viktigaste! Samarbetet fungerar bra och jag trivs både med jobbet och mina kollegor. Jag har daglig kontakt med många inom företaget och jobbar både ute på provlagret samt på kontoret, på marknadsavdelningen.

Vilken är den senaste bilden du tagit med mobilen?

– Min senaste bild är på en smultronschersmin som vi själva planterat. Den har vuxit sig stor och fin och jag är riktigt stolt över den!

 

Annicas smultronschersmin
Smultronschersmin i Annicas trädgård

 

Tack Annica!